– Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχθεί σε αυτόν ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Έχει μήκος 6 περίπου χιλιόμετρα και το πιο στενό σημείο είναι εκεί όπου έχει κατασκευαστεί η διώρυγα της Κορίνθου (1880-1893). Ήταν στρατηγικό σημείο και για το λόγο αυτό είχε κατασκευαστεί τείχος ήδη από τους αρχαίους χρόνους (τέλη 5ου αιώνα π.Χ.), που είχε διατηρηθεί μέχρι και τους Βυζαντινούς (Εξαμίλιον).
– Το Λουτράκι είναι κωμόπολη τoυ νομού Κορινθίας. Απέχει 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 4 χιλιόμετρα από την Κόρινθο και κατά την απογραφή του 2011 είχε 11.564 κατοίκους.
– Ο φάρος Μελαγκάβι βρίσκεται στο ομώνυμο ακρωτήρι της Περαίς γης, όπως λεγόταν παλιά η ακτογραμμή της αρχαίας Κορίνθου. Ο φάρος είναι χτισμένος και δεσπόζει πάνω από το ιερό της θεάς Ήρας.

MUSIC
Song: Sam Day – BABY [NCS Release]
Music provided by NoCopyrightSounds
Free Download/Stream: http://ncs.io/baby
Watch: http://ncs.lnk.to/babyAT/youtube