«Σιδέρωμα» 2ου επιπέδου (σουϊτες), τμήματος ανατολικά…
Καλούπωμα οροφής υπογείου, τμήματος βορειοανατολικά…
Καλούπωμα 1ου επιπέδου, τμήματος βορειοδυτικά…
Εργασίες υπογείου -2, τμήματος νοτιοδυτικά…
Εργασίες αντιστήριξης, τμήματος νότια!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝΑΔΡΟΜΗ Νο 12 (χαρισμενη στον AEKOSKO & τον "ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ")
    ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
    https://video-images.vice.com/_uncategorized/1521191284146-23509453_161664804431682_2391118940418184950_o.jpeg
    Την Κυριακή…κοντή γιορτή που λεει ο σοφος λαός. ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ την Κυριακή που μας ερχεται, και "ξεθαψα" απο το αρχείο μου μια φωτογραφία που δεν ειναι μονο 1000 λέξεις, αλλα η μιση ιστορία της ΑΕΚ. 1962 γήπεδο Ν. Σμύρνης σε ενα ντερμπυ που δεν εχει σημασία το αποτέλεσμα, αλλά αυτή η φωτογραφία. Η αξία της ειναι οτι εχει επιχρωματιστει τέλεια απο τον κ. Χρηστο Καπλανη και η απεικόνιση της στιγμής. Είναι η είσοδος των ομάδων προς την σέντρα του γηπέδου και πισω απο την τριάδα των διαιτητών αρχίζουν τα ωραία που κραταμε.
    Αναφερω τα ονόματα κατα σειρα (της ΑΕΚ) που φαινονται στη φωτο. (και οσους μπορώ να ξεχωρίσω)
    Νεστορίδης, Παπαποστόλου, Σεραφείδης, Κλικόπουλος, Σκευοφύλαξ, Παπαϊωάννου,Σοφιανίδης, (και καπου οχι ευδιακριτα οι Κανελλόπουλος, Σπυρόπουλος, Πετρίδης, για να συμπληρωθει η ενδεκαδα εκεινου του αγωνα.
    Ενδιαφέρον ΑΕΚτζίδικο εχουμε και δεξιά στη φωτο στην ομαδα του Πανιώνιου. Δύο μεγάλα ονόματα που τιμησαν με τα γκολ τους, την φανέλα μας. Ανάμεσα λοιπόν στον Παπαποστόλου και τον Σεραφείδη φαίνεται ο μεγάλος σκόρερ εκεινης της εποχής ο Γιωργος Δέδες, και το κλου της φωτογραφίας ειναι η μασκώτ του Πανιωνίου, που εκεινη την εποχή ηταν μόνιμος, ο πιτσιρικάς που συνόδευε την ομάδα.
    Ο πιτσιρικάς που βλέπουμε εδω ειναι ο Θωμάς Μαύρος (8 χρόνων). Μια σπάνια φωτο που θα την δειτε και στην ασπρομαυρη εκδοχη της (ασπρομαυρη τραβηχτηκε βεβαια)
    https://www.aektoday.com/images/2-12-1962-panionios-aek-2-1.jpg
    Για το ΚΩΣΤΑ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, οπως και για τον ΘΩΜΑ ΜΑΥΡΟ, πολλοι λιγότεροι ομως γνωρίζουν για τον ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ, και εν ταχει θα σας δωσω μερικα στοιχεία.
    Πριν ομως να σας πω για μια ακομα φορα οτι και οι τρεις αυτοι φορεσαν-ξεκινησαν απο τον Πανιώνιο και οι τρεις ομως δεν εκρυψαν τα ποδοσφαιρικα τους αισθηματα που ηταν ΑΕΚτζίδικα.
    Ο Γ. ΔΕΔΕΣ λοιπόν, ήταν ανιψιός του Χ. Ρίμπα του τερματοφύλακά μας, http://www.aek-live.gr/wp-content/uploads/2014/05/5-vert.jpg
    ηταν θαυμαστης του Κ. Νεστορίδη και μαλιστα την εποχη που τα παιδιά δεν ειχαν ποδήλατα αλλα, πατίνια ειχε κολλήσει στο πατίνι του μια φωτο του Κώστα!! Εναντι 1000 δραχμών (τοτε) τον απέκτησε ο Πανιώνιος απο τον Φοίβο (τον σημερινό Θρίαμβο Ν. Κόσμου)
    Το 1971 (μια χρονιά, ισως η πιο πετυχημένη γι αυτον και τον Πανιωνιο & η χρονιά που ξεκινουσε στον Πανιωνιο ο Θωμας)) κατεκτησε το Βαλκανικο Κυπελλο και κατεκτησε το χαλκινο παπουτσι (ευρωπαϊκη τιμητικη διακριση) αλλά δεν κατάφερε να παραστεί στην τελετή της απονομής στα γραφεία του «France Football» στο Παρίσι, καθώς την ίδια ημέρα αγωνιζόταν στο Στάδιο Καραϊσκάκη, στον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου UEFA με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το χάλκινο παπούτσι παρέλαβε η σύζυγός του, Καίτη.
    Δύο σπάνια ρεκόρ του.
    1. Στις 28 Μαρτίου του 1965, πέτυχε το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής, ένα ρεκόρ που δεν έχει ακόμα καταρριφθεί. Όταν λέμε «γρήγορο», εννοούμε τη χρονική απόσταση μεταξύ του πρώτου και του τρίτου γκολ. Συγκεκριμένα, στον αγώνα Πανιώνιος -Παναιγιάλειος 7-1, πέτυχε τρία γκολ σε 120 δευτερόλεπτα: στο 88’, 89’ και 90’. Δεν υπάρχει βίντεο για να καταμετρηθεί το ρεκόρ αλλά ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης που κάλυψε τον αγώνα αναφέρει:
    «Και φτάσαμε στο τρομερό τελευταίο δίλεπτον του αγώνος. Μέσα σε 120 δευτερόλεπτα το σκορ μετεβλήθη από 4-1 εις 7-1, ενώ πολλοί θεαταί είχον αφήσει το γήπεδον.
    89΄: Σέντρα του Σαραβάκου από τα δεξιά, γύρισμα του Καζαντζίδη και άνετο σουτ του Δέδε από δύο μέτρα: 5-1.
    89΄30΄΄: Μπροστινή μπαλιά στον κενό χώρο του Ιντζόγλου, πήρε ο Δέδες που έφυγε γρήγορα και κεραυνοβόλησε τον Σταμπέλλο: 6-1.
    90΄: Ο Δέδες πάλιν έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο (ευθύς μετά την σέντρα) και αφού επροχώρησε 30 περίπου μέτρα την πλάσαρε στα δίχτυα… 7-1!»
    2. Στις 22 Οκτωβρίου του 1969, πέτυχε άλλο ένα σπάνιο ρεκόρ, όταν σημείωσε πέντε γκολ στον αγώνα πρωταθλήματος 1969/70 κατά του Ολυμπιακού Λευκωσίας, στον οποίο ο Πανιώνιος σημείωσε την ευρύτερη νίκη στην ιστορία του με 8-0. Άλλες δυο φορές έχει σκοράρει τέσσερις φορές σε ένα ματς.
    Το 1974 πήρε μεταγραφή στη μεγάλη ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου. Αν και ελεύθερος, η ΑΕΚ χρειάστηκε να καταβάλει 500.000 δρχ. για να τον ντύσει στα κίτρινα! Εκεί έμεινε την 3ετία 1974-1977 και παρά τα 35 γκολ του, σε περίπου 50 συμμετοχές, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν το πρωτάθλημα στο νήμα από τον Ολυμπιακό, αν και είχαν την καλύτερη άμυνα και επίθεση της χρονιάς! Ένα χρόνο αργότερα, την περίοδο 1975/76 αναδείχθηκε για άλλη μια φορά πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα, με 16 γκολ, παρά τα 33 του χρόνια.
    Την περίοδο 1977/78 επέστρεψε στον Πανιώνιο, όντας 34άρης πλέον, για να κλείσει την καριέρα του στους «κυανέρυθρους», που τον τίμησαν με τη μεγαλύτερη διάκριση του συλλόγου, τον Χρυσό Σταυρό. Απόκτημα που ο ίδιος χαρακτηρίζει ανεκτίμητο και που έχει τοποθετήσει στο κεντρικότερο σημείο της βιτρίνας, όπου φυλάει τα μετάλλιά του. Όταν δεν έπαιζε γινόταν πρώτη είδηση στον τύπο, καθώς είχε 480 συμμετοχές και 181 τέρματα που μεταφράζεται σε 0,4 περίπου ανά αγώνα ή ένα γκολ κάθε 2,5 περίπου παιχνίδια.
    Αγωνίστηκε 20 φορές με την Εθνική ομάδα των Ανδρών και σημείωσε 7 γκολ. (είναι ο δεύτερος σε αριθμό διεθνών συμμετοχών παίκτης του Πανιωνίου, μετά τον Στάθη Χάιτα, που ήταν 24 φορές διεθνής).
    ΥΓ Το ματς, απ΄οπου και η φωτο, το χασαμε 2-1, (2 Δεκέμβριο '62)
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΗΤΑΝ ΦΩΤΙΑ! το επόμενο 0-3 μεσα στη Τουμπα (9/12) το μεθεπόμενο 1-1 με ΠΑΟ (16/12) και μετα 1-3 στο Καραϊσκακη (23/12) και τελικα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ μετα απο εκεινο το μπαραζ 3-3 με τον ΠΑΟ
    (υπερτερήσαμε στην….αναλογία των γκολ!!!!(66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

  2. Καλημερα Γιωργο,καλημερα σε ολους .Το ΕΡΓΟ απο οτι φαινεται παει σφεντονα ,το μονο που φοβαμαι ειναι η υπογειοποιηση.Οπου μπλεκει το δημοσιο και ΕΙΔΙΚΑ σε οτι αφορα την ΑΕΚ ΚΛΑΨΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ!!!Ας ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ οτι αυτη την φορα οπλα θα πανε καλα .

  3. Μπράβο ρε συ για το έργο που τελείς!!!Χαρα στο κουράγιο σου ρε φίλε και στην αγάπη σου για την ομάδα μας!!!Καλη συνέχεια με πλάνα ονειρικά και συναισθηματικά αξεπέραστα για τον ιστορικό λαό μας …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σχόλιο:
Όνομα: